Cryptocurrency

Wesley Kelder | bekend als mede-eigenaar van Cryptocoinia.nl & RTL Z interview: “slechte nachtrust door crypto stress”

Wij leven in een tijdperk waar men over 300 jaar nog steeds over zal spreken in de geschiedenisboeken. Wij zijn bevoorrecht dat wij deze ontwikkeling mogen meemaken! Ik heb het over: “cryptocurrency” ofwel “cryptovaluta“.

Cryptocurrency is een fascinerende markt, maar de technologie erachter als blockchain is nog veel fascinerender en nog baanbrekender. Daarbij geloof ik dat dit het begin is van een geheel nieuw tijdperk van mensheid, technologie & samenleving.

Dit zijn de hoofdredenen waarom ik dagelijks, voor zowel privé als in bedrijf, erg actief met cryptocurrency bezig ben. Van het snel geld verdienen tot het “hobbymatig volgen” van de fascinerende technologie, maakt het dat ik deze ontwikkeling erg belangrijk vind.

De eerste vraag die mensen binnen de cryptocurrency wereld stellen (van investeerders, daytraders tot gewoon geïnteresseerde): Was je er op tijd bij?
Snel antwoord: Nee…of toch wel…ik was er niet bij in 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 14 of zelfs 15. 2016 was mijn eerste diepere kennismaking en 2017 was echt het jaar dat ik volledig de verdieping ben ingegaan en inderdaad leuk heb kunnen verdienen met cryptovaluta.

De tweede vraag die mensen stellen: Ben ik nu te laat om miljonair te worden?
Kort antwoord: Nee, maar het wordt met de dag moeilijker. Je hebt andere strategieën nodig en andere focuspunten. Daarnaast kun je natuurlijk ook dom geluk hebben met nieuwe crypto coins, tokens en ICO’s. Het feit is wel dat je geluk kunt afdwingen door jezelf goed te informeren over initiatieven en je geld in te zetten op de juiste bedrijven / tokens / coins.

Mijn favoriete crypto tools & websites

Aangezien er vaak vragen worden gesteld als:

 • Welke cryptocurrency exchanges kan ik het beste gebruiken?
 • Hoe kan ik mijn cryptovaluta het beste beveiligen?
 • Welke hardware wallet kan ik het beste gebruiken?
 • Hoe kan ik het beste grafieken analyseren?

Om gemakkelijk inzicht te geven in de antwoorden op deze vragen geef ik hieronder mijn persoonlijke favorieten weer, waar ik het meest zaken mee doe, waar ik het meest op heb opgeslagen of waar ik mijn analyses mee doe.

Mijn Cryptocurrency exchanges

#Cryptocurrency ExchangeWebadres
#1BinanceGa naar Binance
#2KucoinGa naar Kucoin
#3Plus500Ga naar Plus500
#4CoinbaseGa naar Coinbase
#5CryptopiaGa naar Cryptopia

Mijn Cryptocurrency wallets / Cryptovaluta portefeuilles

Cryptocurrency WalletLink
TrezorGa naar Trezor
ExodusGa naar Exodus

Mijn Trading tools voor cryptovaluta analyses

Er zijn veel tools om grafieken te analyseren en ik heb ze ook bijna allemaal geprobeerd. Uiteindelijk zijn er 2 tools die er met kop en schouders er bovenuit springen. Dit zijn Tradingview en Coinigy. Zelf vind ik tradingview tussen deze twee weer een stuk professioneler en gebruik daarom ook het Premium account. Tip: Kies voor één jaarlijkse betaling in plaats van een maandelijkse afschrijving, aangezien je hiermee een aanzienlijke korting krijgt op het totaalbedrag.
Kortom, bespaar jezelf veel “Gegoogle”: Tradingview is the way to Go.

Klik hier voor meer informatie over Tradingview

 

Uitgelicht op RTL Z

Er is een nieuw soort “stress” begrip ontstaan: “Crypto Stress”.
RTL Z heeft hier een leuk artikel over geschreven waarin er verschillende ervaringsdeskundige zijn geïnterviewd, waaronder ikzelf plus een aantal psychologen. Lees hier het volledige artikel.

Cryptocoinia

Aangezien mijn omgeving wel weet dat ik dagelijks met cryptovaluta bezig ben krijg ik ook veel vragen. Dit heeft mij op het idee gebracht om een portaal te ontwikkelen voor zowel beginners als gevorderden met informatie over o.a:

 • Wat is cryptocurrency? Wat is cryptovaluta?
 • Welke cryptocoins zijn er?
 • Welke cryptovaluta hebben potentie voor de toekomst?
 • Hoe kan ik mijn cryptovaluta het beste beveiligen?
 • Welke wallets, hardware wallets of software wallets zijn er? Wat zijn de voor- & nadelen van ieder?
  etc. etc. etc.

Halverwege 2017 ben ik samen met een businesspartner begonnen met Cryptocoinia.nl. Naast antwoorden op alle bovenstaande vragen hebben wij ook een nieuws gedeelte waar je op de hoogte wordt gehouden van al het crypto nieuws. Tevens komen de volgende functies & elementen nog op Cryptocoinia.nl:

 • Webshop met Crypto merchandise als t-shirts, petten, pennen, muismatten, maar ook miners, miner benodigdheden, kabels, hardware wallets etc.
 • Forum: een open forum voor discussie
 • Handleidingen en Cursussen
Hellow, hoe kan ik je helpen?