Healthy Lifestyle

Huh, waarom eet je dat niet?
Wow, doe je dat altijd?
Dat is toch veelste veel werk?
Ja hoor, daar heb ik echt geen tijd voor!
Dat kan je toch nooit volhouden?
Waarom doe je zo moeilijk?
Waarom drink je niet gewoon een drankje mee?
Waarom eet je niet gewoon wat wij eten?
Wesley, doe niet zo raar man!
Wesley, doe even normaal!

“Diepe zucht”! Dit zijn allemaal vragen en opmerkingen die ik dagelijks naar mijn hoofd krijg geworpen, echter naarmate iemand mij langer en beter kent, word ik wat “normaler” bevonden en wordt mijn healthy lifestyle meer geaccepteerd.

Waarom krijg ik deze opmerkingen te horen?

 • Overal waar ik kom heb ik mijn bakjes met schone maaltijden mee (clean meals).
 • Iedere avond, of om de zoveel dagen, doe ik mijn meal prep voor de komende dagen
 • Ik eet enorm clean met weinig koolhydraten, veel gezonde vetten gecombineerd met een normaal hoeveelheid eiwitten. Voorbeeld: 70 gram zoete aardappelen, 140 gram kipfilet, 250 gram groente.
  Ik eet voeding in zijn puurste vorm, zonder suikers, sausjes, dressing o.i.d.
 • Ik train minimaal 4-5 keer per week in een sportschool, buiten met lichaamsgewicht en ga iedere ochtend / avond joggen of mountainbiken

Een gezonde & actieve healthy lifestyle heeft niet alleen een positieve invloed op jezelf! Ook je omgeving en sociale contacten liften mee op de positiviteit!

Wanneer spreek je van een “Healthy Lifestyle?”

Heel kort samengevat valt een Healthy Lifestyle uit een in twee hoofdelementen, te weten:

 1. Gezond eten: uitgebalanceerd, veel groente, beetje vlees & klein beetje koolhydraten
 2. Voldoende beweging

Welke voordelen heeft een Sportieve & Gezonde levensstijl?

Kort antwoord: Hormonaal balans, Lichamelijke kracht, Lichamelijke fitheid, Geestelijke fitheid

Even wat meer de diepte in betreffende een de voordelen van een healthy lifestyle:

 • Hormonaal balans voor een betere verbranding en opname van vitamines
 • De juiste voeding voor je hersenen zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit
 • Lichamelijke energie: ik bruis dagelijks enorm van de energie dus kan meer dingen doen of afronden dan een gemiddeld persoon
 • Geestelijke energie: doordat mijn hormonen dusdanig geactiveerd worden maak ik ook meer dopamine en serotonine aan. Dit zijn twee hormonen die het gevoel van “geluk” en “blijdschap” met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat je naast lichamelijke energie ook een enorme lading aan positieve geestelijke energie krijgt. Tot bijna het verslavende aan toe! 😉
 • Mijn grootste drijfveer:
  Als je lichamelijk sterk bent overleef je makkelijker aanslagen op je lichaam als ziektes en gebreken. Dit heb ik zelf ondervonden in een periode (jaar 2008) van 5 maanden waarin ik niets anders kon dan naar een ziekenhuis plafond staren. In deze periode ben ik door o.a: een Psychose, 2 hersenvliesontstekingen en een extreme druk (door hersenvocht) op mijn hersenen waardoor de rechterkant van mijn lichaam telkens verlamd raakte. Dit laatste veroorzaakte de psychose in eerste instantie. Volgens de artsen en professoren ben ik er redelijk goed uitgekomen door het feit dat ik lichamelijk enorm sterk en fit was.Als we nagaan dat dit in een periode was dat ik nog maar op 50% zat van mijn huidige gezonde levensstijl. Dit is een van de hoofdredenen waarom ik zo dedicated ben aan deze lifestyle. No matter what life will bring, als je fit bent, overleef je bijna alles!

Muscle Concepts: “Een reflectie van Wesley?”

Muscle Concepts is ontstaan vanuit mijn passie voor een sportieve en gezonde levensstijl / lifestyle. Mijn passie hierin is ontstaan vanuit de realisatie in HOE extreem belangrijk een evenwichtige gezonde levensstijl is. Maar een klein percentage van de volledige populatie kan zich hierbij aansluiten. Mijn doel is om mensen bij te brengen waarom een healthy lifestyle zo belangrijk is.

Meer woorden hoeven er niet te worden gebruikt. That’s it! Vol passie en geloof ben ik samen met mijn compagnon Marvin Muscle Concepts gestart. De diepe wortels van mijn passie worden hierboven beschreven in een vervelende tijd van mijn leven. Naarmate de jaren vorderen leren wij steeds meer over wat er allemaal mis gaat in de consumentenmarkt op gebied van voeding en voedingssupplementen. Ook is er zoveel gebrek aan kennis over eigen gezondheid en eigen voeding. Dit vind ik behoorlijk raar, want als je iemand vraagt: Hou je van jezelf? Wil je het beste voor jezelf? Wil je het optimale halen uit het leven? Dan zal 99,99% van de mensen antwoorden met: “Ja”. Waarom doet dan 98% van de mensen niet alles aan hun lifestyle om het optimale uit eigen leven te halen? Is dit hypocriet, of is dit gewoon een gebrek aan kennis?

Hoe dan ook, dit een van mijn grootste doelen in het leven:
Zoveel mogelijk mensen bewust maken HOE belangrijk je persoonlijke LIFESTYLE is om zo gelukkig, gezond en optimaal mogelijk te leven!

Hellow, hoe kan ik je helpen?