Orthomoleculair Therapeut & Voedingsdeskundige (Hoorn & West-Friesland)

Orthomoleculair Therapeut & Voedingsdeskundige (Hoorn & West-Friesland)

Op zoek naar hulp voor jouw klachten, kwaaltjes, herstel of lichamelijke doelstellingen? Ik ben er voor jou! Mensen gelukkig maken is niet alleen mijn vakgebied, het is mijn passie!

Orthomoleculaire geneeskunde is een manier van natuurgeneeskunde waarbij 100% gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk onderzoek en bewijs. Als Orthomoleculaire Therapeut richt ik mij op o.a:

 • Voedingsadvies
 • Vitamines & Mineralen
 • Balans tussen eiwitten, koolhydraten, vetten (+ calorieën)
 • Darmflora / Darmfunctie / darmbacteriën
 • Stofwisseling
 • Hormonen
 • Neurotransmitters
 • Verzuringen in het lichaam
 • Stress & Stressreductie
 • Huid, haar, ogen en nagels
 • Het optimaal presteren van lichaam & geest via voeding + Lifestyle!
 • Optimale prestaties in werkomgeving & reductie ziekteverzuim

Ik begeleid zowel particuliere cliënten als professionele atleten (topsporters) die een specifiek doel nastreven!

Wesley-Kelder-orthomoleculair-therapeut-voedingsdeskundige-online-marketing

Afspraak inplannen?

Ik begeleid zowel particuliere cliënten als professionele atleten (topsporters) die een specifiek doel nastreven!

Wat betekent Orthomoleculair?
Ortho is Latijns voor “in balans” en Moleculair betekent “de moleculen”. Kortom, Balans tussen onze Moleculen. Een orthomoleculaire levensstijl en orthomoleculaire voeding draait dus volledig om het eten van de juiste voeding zodat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. waardoor jouw lichaam (alle moleculen) in een zo optimaal mogelijke balans functioneren. Hierdoor zal je maximaal kunnen presteren; optimaal kunnen leren; je super fit voelen met veel lichamelijke & geestelijke energie.

Het lichamelijke gedeelte heeft direct te maken met het functioneren ons lichaam door de “brandstof” (voeding) dat wij binnen krijgen. Het geestelijke gedeelte vloeit voort uit het goed functioneren van het lichaam in zijn geheel, waardoor onder andere hormonen en neurotransmitters ook optimaal werken. Hormonen en Neurotransmitters laten ons voelen hoe wij ons voelen en laten ons doen wat wij doen. Kortom, meer dan belangrijk! Ik noem het gewoonweg essentieel! Tenminste, alleen “essentieel” wanneer je het maximale uit je gezondheid, leven, werk- en sportprestaties wilt halen natuurlijk 😉

Jouw Orthomoleculair Therapeut?

Als jouw Orthomoleculair Therapeut met tevens veel kennis en ervaring over Mentale coaching, Mindset, Personal Training & Beweging, kan ik jou op de ideale manier helpen naar een verbeterde versie van jezelf!

Al deze elementen zijn nauw met elkaar verbonden. Wij zullen dus voor het beste resultaat samen aan de slag gaan met al deze factoren!

Mijn achtergrond in een “biologische notendop”

Jarenlang ben ik bezig met voeding, lifestyle, gezondheid en mensen voorzien van advies vanuit eigen ervaring. In 2017 kwam het begrip “orthomoleculaire voeding” opeens op mijn pad. Ik vergaarde meer informatie over dit begrip en verrek, er bestaat zelfs een opleiding over mijn fascinatie betreffende voeding & gezondheid. Na enige twijfel door de op dat moment hoge werkdruk ben ik toch mijn hart gaan volgen en heb ik een opleiding gevolgd tot Orthomoleculair Therapeut ofwel Orthomoleculair voedingsdeskundige / voedingsadviseur.

Yes! Nog diepere kennis over voeding, nutriënten, vitamines, mineralen, supplementen, fysiologie en pathologie. Tot op de dag van vandaag verdiep ik mezelf steeds verder met nieuwe cursussen, opleidingen en masterclasses! Dit is mijn passie! Passie voor wetenschap en het helpen van mensen die niet weten waar ze moeten beginnen!

Hoe ga jij van start met jouw orthomoleculair therapeut / diëtist?

Voor een orthomoleculair diëtist, soms ook wel “orthomoleculair geneeskundige” genoemd, is een goed diepgaand en dus uitgebreid intake gesprek een van de belangrijkste elementen. Tijdens het intakegesprek moet alle informatie naar boven komen, waarmee ik een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan en voedingsadvies kan uitbrengen.
Na een uitgebreid intake gesprek zal ik beginnen met het uitschrijven van het behandelprotocol welke in de tweede afspraak wordt besproken. Het stappenplan ziet er dus als volgt uit:

 1. Eerste afspraak: (60-90 min)
  Intake gesprek
 2. Tweede afspraak: (30 min)
  Presentatie & bespreking eerste advies. Uitleg en voorstel van eventuele aan te raden onderzoeken als bloedonderzoek, darmonderzoek, voedselintolerantie onderzoek etc.
 3. Derde afspraak: (30 min)
  Behandelplan / Levensstijl interventie plan (voedingsplan, voedingsschema, begeleiding & coaching)

Bij de derde afspraak zullen wij samen bespreken welke stappen er verder moeten worden genomen. Ieder persoon en iedere situatie is namelijk uniek. Dit zou ik niet willen standaardiseren gezien het feit dat ik kies voor een persoonlijke benadering.


Tarieven orthomoleculair advies & lifestyle coaching

Intake gesprek: €130,- (60-90 minuten)

Vervolgconsulten: €65,- (45 minuten)

Uitgewerkt voedingsadvies: €130,- (90 minuten)

Uitgewerkt suppletieadvies: €65,- (45 minuten)

E-mail vraag & antwoord consult : €20,- per bericht

Telefonisch consult: €25,- per 15 minuten


Orthomoleculair voedingsadvies

Heb jij een probleem? Heb jij een bepaalde gezondheidssituatie? Heeft jouw kind een situatie waarin hij / zij niet helemaal optimaal presteert of ergens last van heeft? Kan jij hulp gebruiken, enkel op basis van wetenschappelijk onderzoek om gelukkiger, fitter, gezonder, energieker te worden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of een afspraak te maken voor een intake gesprek.

Wil je direct orthomoleculair voedingsadvies zonder intake gesprek? Vul een digitaal intakeformulier in en ontvang binnen 5 werkdagen jouw orthomoleculair voedingsadvies per e-mail.

Afspraak inplannen?

Ik begeleid zowel particuliere cliënten als professionele atleten (topsporters) die een specifiek doel nastreven!

Orthomoleculaire voeding, wat is dat?

Orthomoleculaire voeding ofwel orthomoleculaire voedingsleer focust zich volledig op het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen uit (natuurlijk) voedsel, met als doel het optimaal in balans brengen van onze lichaamscellen. Dit heeft als gevolg dat onze lichaamscellen uiteindelijk optimaal functioneren.

Veel van de gezondheidsproblemen zijn toe te wijden aan voeding. Beter gezegd: zijn toe te wijden aan de “gebrekkige voeding” dat men over het algemeen binnen krijgt. Dit is zowel bewust als onbewust. Sommige “gezonde groenten” kunnen in bepaalde persoonlijke gevallen namelijk ook beter vermeden worden. Dit is situatie en persoonsafhankelijk wat ik dus ten alle tijde meeneem in jouw advies.

Via een orthomoleculair voedingspatroon kunnen vele klachten en kwalen worden verholpen. Van klachten als eczeem t/m vermoeidheid, ontstekingen en diabetes. “Orthomoleculair” is natuurlijk een prachtig woord, maar kijkend naar ons voedingspatroon, vanuit de menselijke evolutie, is er helemaal niet zoveel speciaals aan. Wij mensen moeten gewoon eten zoals wij “altijd” hebben gegeten. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vanaf de industriële revolutie, de groei van onze landbouw en massaproductie, gaat het behoorlijk mis met alle gevolgen van dien zoals de klassieke voorbeelden: chronische ziektes, hart-en vaatziekten & kanker. Velen van deze ziektes vallen onder het mom “welvaartsziektes”. Deze zijn namelijk te voorkomen en vaak prima te behandelen met via een aangepast voedingspatroon.

Tot slot wordt er bij de orthomoleculaire voedingsleer altijd gekeken naar de persoon zelf. Naast de vele DNA gerelateerde gelijkenissen tussen mensen, is ieder persoon in bepaalde opzichten uniek. Velen reageren namelijk anders op bepaalde soorten voeding dan andere. Dit kan komen door “schade” die het lichaam in de loop der jaren heeft opgelopen, door de opbouw van jouw darmbacteriën, voedselallergieën etc. Binnen de visie van orthomoleculaire voeding wordt er tevens gekeken naar de reactie van het lichaam op specifieke voedingsstoffen. Zodoende kan er voor ieder persoon een optimaal voedingsbalans worden gevonden, voor optimale prestaties.

Orthomoleculair Therapeut Hoorn & West-Friesland

Ik ben gevestigd in gemeente Hoorn / Zwaag. De meeste clienten voor fysieke afspraken komen daarom uit de volgende regio’s:

 • Hoorn / Zwaag / Blokker / Oosterblokker & omliggende dropen
 • Purmerend & omliggende dropen
 • Enkhuizen & omliggende dropen
 • Alkmaar & omliggende dropen
 • Zaandam & omliggende dropen
 • Amsterdam

Naast deze direct omgelegen gebieden zijn er natuurlijk ook meerdere clienten vanuit het gehele land. Er is namelijk altijd een mogelijkheid tot telefonisch consult of zelfs consult via videobellen met bijvoorbeeld Skype of WhatsApp.

Hellow, hoe kan ik je helpen?